Fysiotherapeut Geert van der Sluis

Fysiotherapeut én promovendus in ziekenhuis Nij Smellinghe. Dat is Geert van der Sluis. “Mijn aandachtsgebieden zijn Orthopedie en Better in Better out. Mijn promotieonderzoek richt zich op patiënten die potentieel kwetsbaar zijn bij een ziekenhuisopname. Het opsporen van deze kwetsbaarheid vind ik van belang. Vooral omdat dit de mogelijkheid geeft om samen met de patiënt actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat het herstel na de operatie zo optimaal mogelijk verloopt, zonder verlies van het normale dagelijkse functioneren. Op dit gebied doe ik wetenschappelijk onderzoek, maar ik pas het ook dagelijks toe in mijn werk als fysiotherapeut in Nij Smellinghe.

Gezondheid is in mijn optiek het belangrijkste dat een mens heeft. Lang gezond zijn en blijven helpt om goed te blijven functioneren en dus welbevinden (ook op oudere leeftijd) te ervaren. Zelf probeer ik gezond te blijven door te hardlopen, niet te roken, als het kan op de fiets naar het werk te gaan, de trap te nemen in plaats van de lift, op reis te gaan en te ontspannen door naar muziek te luisteren."

Geert zal de derde lezing voor zijn rekening nemen. “Ik geef veel lezingen over dit onderwerp en vind het fantastisch een bijdrage te mogen leveren aan de Publieksacademie. Een mooie kans om het publiek te laten weten dat we in ons ziekenhuis veel aandacht hebben voor de gevolgen van een ziekenhuisopname en de medische behandeling in relatie tot vitaal oud worden. En, ook ontzettend belangrijk, dat we nadrukkelijk samen met de patiënt zoeken naar passende oplossingen. Ook ik doe mee aan de speeddates tijdens de avond, kom gerust langs en stel uw vraag!”