Professor dr. Nico van Meeteren

Prof. Dr. Nico van Meeteren is dé founding father van het Better in, Better out concept. Hij is fysiotherapeut, neurowetenschapper, hoogleraar Fysiotherapie aan de Universiteit Maastricht en directeur van de Stichting Life, Sciences & Health (LSH) en secretaris generaal van het Topteam LSH (Health~Holland, Den Haag). “Vitaal functionerend oud worden, is belangrijk voor ieder mens. Zelf probeer ik vitaal te blijven met gezonde voeding, voldoende sporten en rust. Vitaal functioneren tot op hoge leeftijd is een belangrijk exportproduct vanuit de Nederlandse Topsector Life, Sciences & Health. In de Topsector werken overheid, ondernemers en onderzoekers nauw samen aan innovatieve gevalideerde producten en diensten die ouderen helpen vitaal mee te doen in de samenleving, naar believen en vermogen.

Daarnaast richt ik mij vanuit mijn functie als hoogleraar Fysiotherapie momenteel op het fysiek functioneren van mensen met chronische ziekten tijdens zogenoemde ‘Major Life Events’, zoals een ongeluk, een operatie of partnerverlies. Vanuit ons onderzoek kunnen patiënten en fysiotherapeuten tijdig de juiste therapie toepassen om zo functieverlies te voorkomen."

Nico is de eerste spreker tijdens de avond. “Ik ben gevraagd om op deze Publieksacademie te komen spreken. Ik doe hier graag aan mee, omdat ik het belangrijk vind het grote publiek te informeren en te inspireren.” U kunt aan het einde van de avond uw vraag stellen aan Nico in de speeddates die gepland staan.

(Bron foto: Health~Holland, Den Haag)