Mogelijke wachttijd bij succesvol echo-inloopspreekuur

Geplaatst op 10 maart 2017

Het echo-inloopspreekuur van de afdeling Radiologie is zo’n succes, dat op sommige momenten het patiëntenaanbod niet direct verwerkt kan worden. Totdat de uitbreiding van het echo-inloopspreekuur gerealiseerd is, kunnen patiënten te maken krijgen met een lange wachttijd. Ook kan het gebeuren, dat het inloopspreekuur zelfs vol is. In dat geval kunnen patiënten niet op dezelfde dag geholpen worden en wordt een afspraak gemaakt voor het onderzoek op een andere dag.
Nij Smellinghe ziet de meerwaarde van het echo-inloopspreekuur en zal er alles aan doen om deze service te continueren.

Patiënten, waarvan de huisarts heeft beoordeeld dat een echografie-onderzoek gewenst is, kunnen met verwijzing van de huisarts zonder afspraak naar de afdeling Radiologie komen voor dit onderzoek. In de ochtend tussen 08.00 en 11.30 en ’s middags tussen 13.30 en 15.30 uur kunt u zich bij de radiologie-afdeling.
Het is belangrijk om te weten dat u voor bepaalde onderzoeken nuchter moeten zijn. Dat geldt voor de bovenbuik echografie. Voor een echo van de nieren of onderbuik, vragen wij u met een volle blaas te komen. Anders kunnen we de onderzoeken helaas niet uitvoeren. Vraagt u voor de zekerheid aan uw huisarts waar u aan moet voldoen, voordat u naar de radiologie-afdeling komt. Uw huisarts is goed geïnformeerd over de voorwaarden.
Echo-onderzoeken van de spieren, gewrichten en het skelet kunnen niet zonder afspraak gemaakt worden, omdat hiervoor een gespecialiseerde radioloog in huis moet zijn.


« Naar overzicht