Nij Smellinghe biedt behandeling tegen okselzweten

Geplaatst op 10 januari 2011

Overmatig zweten is een aandoening die erg vervelend is, mensen schamen zich er soms voor. Met name in gezelschap is het niet prettig als je veel okselzweet produceert. Daarom biedt ziekenhuis Nij Smellinghe vanaf januari 2011 een behandeling tegen overmatig zweten aan met behulp van Botuline toxine.

Dermatoloog Chantal Theunissen is blij met de nieuwe behandeling. “Overmatig zweten is erg vervelend, het kan mensen sociaal isoleren. Vooral in periodes waarin veel mensen bij elkaar komen, zoals in de decembermaand is het erg vervelend als er zichtbare zweetvlekken aanwezig zijn in je feestelijke kleding.” Dankzij de nieuwe behandeling kunnen wij het ongemak verminderen. Het is niet zo dat iemand dan helemaal niet meer zweet, maar de zweetproductie neemt met meer dan 70% af. Het effect kan verder toenemen doordat de angst voor het zweten ook vermindert.

Bij de behandeling wordt kleine prikjes in de oksels gegeven. Botuline blokkeert de zenuwuiteinden van de zweetklieren, zodat deze geen zweet meer produceren. Omdat zenuwuiteinden ook weer aangroeien, neemt het effect van de behandeling langzaam af, na drie maanden kan de behandeling dan weer worden herhaald. Bij de meeste patiënten houdt het effect 3 tot 7 maanden aan. Een aantal verzekeraars vergoedt daarom de behandeling twee keer per jaar.


« Naar overzicht