Babycams voor couveuses en wiegen in ziekenhuis Nij Smellinghe

Geplaatst op 3 februari 2011

Met ingang van volgende week beschikken alle couveuses en wiegen van Nij Smellinghe over een babycam. Met deze babycams kunnen ouders vanaf thuis hun kind in het ziekenhuis bekijken. De 13 babycams zijn beschikbaar dankzij een grote gift van de Vrienden van Nij Smellinghe.

Met het doorknippen van de symbolische navelstreng werd de geboorte van de babycams in Nij Smellinghe gevierd, namens de Vrienden van Nij Smellinghe was het voorzitter den Haan die het lint doorknipte. Marinka van Beukering, hoofd van de kinderafdeling, is erg blij met de babycams. “Dit is echt iets wat heel belangrijk is voor onze patiënten en specifiek voor de ouder-kind binding. Voor ouders is het heel spannend en moeilijk als het pasgeboren kind in het ziekenhuis moet blijven. Het geeft veel rust als ze weten dat ze hun kind altijd kunnen bekijken. Omdat we boven alle couveuses en wiegen een webcam hebben, weten we ook zeker dat de service voor iedereen beschikbaar is.” In uitzonderlijke gevallen is er zelfs nog een verrijdbare webcam beschikbaar. “Het komt voor dat kinderen apart verpleegd moeten worden en dan dus op een andere kamer liggen, daarom hebben de Vrienden ook een verrijdbare webcam verzorgd.”

Op dit moment worden de laatste technische aanpassingen gemaakt, zodat de babycams operationeel gemaakt kunnen worden. Ouders krijgen een inlogcode en kunnen dan, via een beveiligde verbinding, hun kind bekijken. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de privacy van de verpleegkundigen, artsen en overige disciplines. De babycam staat 24 uur per dag aan, de kinderverpleegkundige, arts en overige disciplines zijn vrij om de camera tijdens een handeling tijdelijk uit te zetten, de ouders weten dat dit kan gebeuren.


« Naar overzicht