1.000ste baby geboren in Nij Smellinghe

Geplaatst op 21 december 2016

Een feestelijke gebeurtenis in ziekenhuis Nij Smellinghe: vannacht (21 december) werd de 1.000ste baby van 2016 geboren! Daniël Christiaan Veldema kwam om 2.49 uur ter wereld in goede gezondheid, onder toeziend oog van Trienke de Vries (obstetrie verpleegkundige), Dr. Henk Brinks (gynaecoloog), Annelies Sollie (verloskundige 1e lijn van verloskundige praktijk De Vroedschap) en Florianne Stroobant (klinisch verloskundige). Daniël is de zoon van Marcel en Dinie Veldema.

Deze bijzondere gebeurtenis lieten we niet zomaar voorbij gaan. De baby kreeg een mooi setje kleding en een felicitatiekaart aangeboden door Babyplanet en een knuffelbeer met een Nij Smellinghe shirt aan en op zijn pootjes de tekst ‘1.000ste baby van 2016’ geborduurd door Borduurstudio Helma. De kersverse ouders van de baby kregen een bos bloemen.

Vernieuwingen in het afgelopen jaar
De medewerkers van de afdeling Kraam/Verloskunde en de Kinderafdeling werken onverminderd hard aan vernieuwingen en verbeteringen van zorg. Hierbij worden moeder, kind en de ontwikkeling van de band tussen ouders en hun baby centraal gesteld. Het afgelopen jaar is onder andere opnieuw het Borstvoedingscertificaat behaald. Het borstvoedingscertificaat is een internationaal certificaat van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef. Het toont aan dat wij hoge kwaliteit leveren in de begeleiding van zorg bij borstvoeding, volgens de tien internationaal erkende vuistregels van WHO/Unicef.

Daarnaast wordt de samenwerking tussen de Kinderafdeling en de afdeling Kraam/Verloskunde geïntensiveerd, dit uit zich onder andere in studiedagen voor beide afdelingen en samenwerking in verschillende werkgroepen. Samen behaalden zij dit jaar de Gouden Smiley voor de Kinderafdeling en de Bronzen Smiley voor de Kraamafdeling.

Ontwikkelingen voor 2017
Ook voor 2017 staan ontwikkelingen gepland. Zo heeft Nij Smellinghe een hoge ambitie om de moeder-kind zorg verder te ontwikkelen. Op 8 april 2017 wordt weer een grote kraammarkt georganiseerd en zijn er vergevorderde plannen voor het realiseren van gezinskamers plus. In deze kamers kunnen moeders en baby's die allebei extra zorg nodig hebben samen verblijven.

In 2013 waren er in totaal 986 bevalling in Nij Smellinghe en in 2014 werd voor het eerst de 1.000ste baby geboren. 2016 is dus het derde jaar op rij dat de 1.000ste bevalling plaatsvindt in het ziekenhuis.

Op de foto: links vooraan Trienke de Vries (obstetrie verpleegkundige), Dr. Henk Brinks (gynaecoloog), moeder Dinie Veldema met baby Daniël, Annelies Sollie (verloskundige van verloskundige praktijk De Vroedschap), vader Marcel Veldema en Florianne Stroobant (klinisch verloskundige).

 


« Naar overzicht