Kinderafdeling Nij Smellinghe ontvangt Smiley

Geplaatst op 14 maart 2011

De kinderafdeling van Nij Smellinghe heeft van de Stichting Kind en Ziekenhuis een Smiley ontvangen. De Smiley is een keurmerk voor ziekenhuizen die zich op een positieve manier onderscheiden bij hun zorg voor kinderen en hun ouders.

De Smiley is een kwaliteitskeurmerk. Het geeft aan, dat de zorg op de afdeling waarvoor de Smiley is toegekend, voldoet aan de criteria die de stichting Kind en Ziekenhuis daaraan stelt. Het Drachtster ziekenhuis voldoet aan de criteria die gelden voor de kinderafdeling. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om  de mogelijkheid voor ouders altijd bezoek te kunnen brengen aan het kind, te mogen overnachten bij het kind en aanwezig te mogen zijn bij de inleiding van de narcose bij een (spoed)operatie.

Nij Smellinghe hecht er veel waarde aan om de zorg voor het kind, en de ouders, zo goed mogelijk te verlenen. De toekenning van de Smiley is een extra erkenning voor de inzet van de artsen, verpleegkundigen en medewerkers van de afdeling. Marinka van Beukering hoofd van de kinderafdeling, is dan ook blij met de Smiley. “Het krijgen van een Smiley is een mooie beloning voor het werk dat we hier doen. Het geeft aan dat iedereen die meewerkt aan de behandeling van kinderen het belang van het kind en de ouders voorop stelt. “


« Naar overzicht