Ziekenhuis Nij Smellinghe deelt gratis vuurwerkbrillen uit!

Geplaatst op 15 december 2016

We hebben Sinterklaas net uitgezwaaid en de kerstdagen staan voor de deur. Daarna is het tijd om het afgelopen jaar af te sluiten en 2017 te verwelkomen. Traditiegetrouw wordt het nieuwe jaar ingeluid met oliebollen en.. vuurwerk.

Het vuurwerk levert mooie plaatjes op, maar brengt door onervarenheid en onvoorzichtigheid ook gevaren met zich mee. Jaarlijks melden vele mensen zich op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis met (oog)letsel door het afsteken van vuurwerk. Ook toeschouwers zijn regelmatig slachtoffer. Om bij te dragen aan een veilig Oud&Nieuw delen we in Nij Smellinghe vanaf maandag 19 december, net als andere jaren, gratis vuurwerkbrillen uit. Per persoon mag u maximaal twee brillen komen ophalen. Dit kan bij de polikliniek Oogheelkunde van Nij Smellinghe (route 4, op=op). “Zo kan iedereen 2017 met een heldere blik beginnen!”, aldus dr. Van Klink, oogarts in Nij Smellinghe.

Sponsoren van de vuurwerkbrillen zijn ERGRA / Low Vision, Firma Rockmed, Magic Vuurwerk en de oogartsen van Nij Smellinghe.  
 


« Naar overzicht