Duitse zender ARD zendt reportage uit over het BiBo concept in ziekenhuis Nij Smellinghe

Geplaatst op 8 september 2016

Voor de zomer heeft de Duitse zender ARD (Arbeitsgemeinschaft der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten der Bundesrepublik Deutschland) een reportage gemaakt over het Better in Better out (BiBo) concept binnen ziekenhuis Nij Smellinghe voor hun wetenschapsrubriek Plusminus. Donderdag 7 september is deze reportage uitgezonden en de komende dagen wordt dit herhaald.

Tijdens de reportage wordt uitgebreid aandacht besteed aan het BiBo behandelconcept. Deze aanpak van Better in Better out heeft ziekenhuis Nij Smellinghe op unieke wijze in het Orthopedie zorgpad geïntegreerd en is onderwerp van het promotieonderzoek van fysiotherapeut Geert van der Sluis MSc.

Het doel van de uitzending van de ARD is om de patiëntreis (patient journey) in beeld te brengen. Aan het woord komen onder andere patiënten die zich in de verschillende stadia van het proces bevinden. Van indicatie tot terugkeer naar eigen woonomgeving. Naar voren komt dat hoe vitaler je in Nij Smellinghe arriveert, des te vlotter je weer thuis bent. Daarom is een goede voorbereiding, voorafgaand aan bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie, van essentieel belang.

Over zo’n anderhalf jaar hoopt Geert zijn proefschrift af re ronden. Zijn promotie is gekoppeld aan de Universiteit van Maastricht. Tijdens de uitzending zal ook zijn begeleider, Prof. Dr. Nico van Meeteren, zijn input geven over het innovatieve karakter van de BiBo aanpak en de voordelen voor de individuele cliënt en onze samenleving in zijn geheel.

De uitzending wordt donderdag 8 september herhaald in Tagesschau 24 om 22.15 uur, vrijdag 9 september in Einsplus om 12.45 uur en zaterdag 10 september in Einsplus om 9.45 uur en in Tagesschau 24 om 15.30 uur. De uitzending is ook online terug te zien, klik hiervoor op deze link.


« Naar overzicht