Bureau Onderzoeksondersteuning

Wil je een onderzoek doen en kun je hulp gebruiken bij het opzetten hiervan? Of heb je een vraag of probleem waar je onderzoek naar wilt laten doen? Dan kun je terecht bij het Bureau Onderzoeksondersteuning (BO).

Joanne Bouma en Judith Falkena ondersteunen vanuit dit bureau bij het vaststellen van een onderwerp en een onderzoeksvraag én bij het doen van onderzoek. Ze kunnen zowel voor studenten (ook medewerkers die een vervolgopleiding doen) als voor leidinggevenden iets betekenen.

Doelen van het BO
  • Leren onderzoek doen. Voorbeelden hiervan zijn: het begeleiden van studenten bij het doen van onderzoek en het verzorgen van een training voor medewerkers.
  • Kwaliteitsverbetering. Het BO kan helpen een actueel onderzoeksonderwerp te kiezen waardoor het onderzoek relevant is en bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van zorg.
  • Innovatie. Bij het BO kun je innovatieve ideeën aanbieden, die je bijvoorbeeld tijdens een opleiding of congres hebt opgedaan of waarover je in een vakblad hebt gelezen. Het BO bekijkt vervolgens of het idee voor onderzoek van toegevoegde waarde is voor Nij Smellinghe.


Het BO richt zich met name op zorggerelateerd onderzoek, maar kan ook helpen bij de coördinatie van een ander onderzoek binnen Nij Smellinghe.

Ervaringen met het BO

Lo Keers (net afgestudeerd als HBO-verpleegkundige)
"In het kader van mijn opleiding heb ik onderzoek gedaan naar mantelzorg. Ik heb de mogelijkheid gehad te sparren met het BO over het onderzoek en te bespreken welke richting ik op ging. Ik kon om advies vragen wanneer ik dit nodig had. Het contact heb ik als zeer positief en vooral onpartijdig ervaren. Het BO wil je geen kant opduwen of je beïnvloeden, maar wil juist dat je een onderbouwd onderzoek doet en niet kijkt naar een gewenste uitkomst."

Aletta Meelker (afdelingshoofd B2 en Transferbureau)
"Ik heb diverse onderzoeken laten ondersteunen door het BO, waaronder het onderzoek van Lo Keers. Het BO heb ik ingeschakeld om gebruik te kunnen maken van de specifieke onderzoeks­technische kennis en het vinden van afstuderende HBOV-studenten die de onderzoeken willen uitvoeren.
Het BO geeft zeer deskundig advies bij het formuleren van de onderzoeksvraagstelling en de beoordeling van de kwaliteit van onder andere het onderzoeksvoorstel en het verslag van het onderzoek. Ik heb de samenwerking als prettig ervaren."

Contact

Via bo@nijsmellinghe.nl kun je in contact komen met het BO.

Joanne Bouma
Projectmedewerker zorg
Verplegingswetenschapper
Verpleegkundige

Judith Falkena
Opleidingsadviseur P&O

Joanne Bouma (links) en Judith Falkena
Joanne Bouma (links) en Judith Falkena