Maandag 18 april: Publieksacademie Darmkanker. Komt u ook?

Geplaatst op 6 april 2016

Om patiënten, familie, naasten en geïnteresseerden te informeren over darmkanker, organiseert Nij Smellinghe met de Leeuwarder Courant op maandagavond 18 april de Publieksacademie Darmkanker: van Bevolkingsonderzoek tot behandeling. Er komen een MDL-arts, chirurg en manager van Bevolkingsonderzoek Noord aan het woord. Zij geven lezingen en beantwoorden samen met een huisarts en dhr. Brandenburg publieksvragen.

Bij dhr. Brandenburg is tijdens het Bevolkingsonderzoek darmkanker ontdekt. Hij is hiervoor behandeld in ziekenhuis Nij Smellinghe.  “Darmkanker is, weet ik nu, een sluipende ziekte waarvan de symptomen pas optreden als het proces  al ver heen is. Ik was me er niet van bewust dat het mij zou kunnen overkomen. Ik val in geen enkele bekende risicogroep voor kanker, leef gezond en sport regelmatig.  Het komt niet in mijn omgeving of familie voor en dan denk je er niet aan dat het jou ook kan overkomen.

Gelukkig heb ik meegedaan aan het Bevolkingsonderzoek Darmkanker. De ziekte is daardoor bijtijds ontdekt. Hieruit blijkt wel het belang van het Bevolkingsonderzoek.

Het was een schok toen ik de diagnose darmkanker kreeg; een emotionele rollercoaster. Het vervolgonderzoek,  de behandeling en de begeleiding  in ziekenhuis Nij Smellinghe voelden vanaf het begin deskundig en vertrouwd, met veel persoonlijke aandacht. De zorg op de afdeling tijdens mijn opname was warm en persoonlijk en ik werd gestimuleerd om weer actief te worden. Dat heeft me goed geholpen.”

Komt u ook?
De Publieksacademie is op maandag 18 april van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en vindt plaats in Schouwburg De Lawei in Drachten. De toegang tot de Publieksacademie is gratis. Wel is het nodig een entreebewijs te bestellen. Dit kan via www.nijsmellinghe.nl/Publieksacademie.


 


« Naar overzicht