De werkgroep kraammarkt 2016: collega Christel Verwoerd aan het woord

Geplaatst op 31 maart 2016

Een groot aantal enthousiaste medewerkers van Nij Smellinghe werkt op dit moment aan de organisatie van de tweede editie van de kraammarkt Nij Smellinghe. Na het daverende succes van vorig jaar: 1000 bezoekers, 50 kramen met ondernemers uit alle hoeken, kon een tweede editie niet uitblijven!

Wekelijks laten we een lid van de werkgroep aan het woord. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk! Lees mee!

Christel Verwoerd
Mijn naam is Christel Verwoerd en ik werk al 14 jaar met heel veel plezier als verpleegkundige op de kraamafdeling. Sinds 5 jaar verzorg ik samen met mijn andere collega’s elke maand een voorlichtingsavond voor zwangeren en hun partner. Dat is erg leuk, maar het is ook belangrijk dat we dit doen. Zo laten we zwangeren en hun partner kennis maken met het ziekenhuis door te laten zien hoe we hier te werk gaan en welke mogelijkheden wij als ziekenhuis kunnen bieden. Zo hopen wij dat als ze in het ziekenhuis moeten/willen bevallen het iets vertrouwder voelt.

En hoe leuk is het om deze drempel nog lager te maken door een kijkje te nemen in de verloskunde binnen ziekenhuis Nij Smellinge. Daarom organiseren wij voor het tweede jaar op rij een kraammarkt. Vorig jaar hebben wij dit met heel veel enthousiasme en veel positieve reacties opgezet. Het kon dan ook niet anders om dat dit jaar weer te doen!

Mijn rol binnen het team van de kraammarkt is dat ik de financiële administratie op mij neem. Daarnaast verzorg ik samen met Mirjam Boven en Bauwina van der Kooi de planning en indeling van de ondernemers. Wij houden het overzicht waar iedereen komt te staan tijdens de kraammarkt.

Ik voel mij dan ook echt bevoorrecht om in deze werkgroep te zitten. Het geven van voorlichting, het overdragen van mijn kennis aan aanstaande ouders zodat ze voorbereid zijn op wat komen gaat, is niet alleen heel belangrijk en geruststellend, maar ook heel leuk om te doen. Daardoor krijg je persoonlijk contact en herkennen de mensen je weer wanneer ze bij ons bevallen. Dat geeft meer persoonlijkheid aan de zorg.

De hele groep is enthousiast! Wij zijn een goed team en we vullen elkaar aan. Het organiseren van de kraammarkt kost veel tijd, maar geeft vooral veel energie.

Tot 16 April! Het wordt een feestje!


« Naar overzicht