27 november Hart&Vaatcafé: Pacemaker en ICD bij hartritmestoornissen

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Ziekenhuis Nij Smellinghe organiseert op maandagavond 27 november 2017 weer het Hart&Vaatcafé. Dit in samenwerking met De Hart&Vaatgroep. Het onderwerp is deze keer: Pacemaker en ICD bij hartritmestoornissen.

“We merken dat hartpatiënten die in aanmerking komen voor een pacemaker of ICD of al één van beiden dragen, vaak veel vragen hebben. Zowel over de werking van de apparaten als over de gevolgen voor het dagelijks leven. Daarom organiseren we nu een Hart&Vaatcafé over dit onderwerp”, aldus physician assistant Cardiologie Fardow van der Werf.

Programma
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Welkom
19.35 uur: Cardioloog Marc de Groot vertelt over hartritmestoornissen en informeert u over het verschil tussen een pacemaker en ICD
20.00 uur: Een patiënt met ICD deelt ervaringen en feiten en fabels met u en geeft praktische tips. Deze patiënt is tevens vrijwilliger bij het STIN (Stichting ICD-dragers Nederland)
20.20 uur: Pacemakertechnicus Ale Gercama vertelt over zijn beroep en over de consequenties van het leven met dit apparaatje.
20.40 uur: Pauze met koffie en thee
21.00 uur: De Hart&Vaatgroep over de stichting 
21.05 uur: Panelsessie: stel uw vragen aan de sprekers
21.30 uur: Afsluiting

“Met het Hart&Vaatcafé informeren professionals en ervaringsdeskundigen de bezoekers op een laagdrempelige manier. Dit wordt gecombineerd met een uitgebreide mogelijkheid tot vragen stellen. We hebben gemerkt dat het Hart&Vaatcafé door deze combinatie voorziet in een behoefte bij de doelgroep hartpatiënten en hun familie en naasten”, aldus Jeanette Stamps, regioconsulent van De Hart&Vaatgroep.

Praktische informatie
Datum: maandag 27 november 2017
Aanvang en eindtijd: 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: ziekenhuis Nij Smellinghe, Compagnonsplein 1 in Drachten, vergaderzaal 5

Bij vragen kunt u mailen naar hartenvaatcafe@nijsmellinghe.nl.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is bereikt.