De echo van… Anna

Geplaatst op 17 maart 2016

Deze keer stellen we je voor aan Anna.

Drachten heeft sinds enige tijd een eigen echocentrum: Verloskundig Echocentrum Drachten. Het echocentrum is te vinden op de polikliniek Gynaecologie in ziekenhuis Nij Smellinghe en is een samenwerkingsverband tussen  het ziekenhuis in Drachten, verschillende verloskundigenpraktijken en huisartsen in de omgeving. In de eerste week van maart kwam Anna, zwanger van de eerste, samen met haar man Marc langs in het Verloskundig Echocentrum Drachten.

Voor welke echo ben je nu naar het echocentrum gekomen Anna?
‘‘Ik ben hier nu voor de 20-wekenecho. We hebben al wel vaker een echo gezien, maar dat komt omdat onze verloskundige ook een echoapparaat in de praktijk heeft. Deze keer was het juist meer bijzonder omdat we nog niet eerder zo het complete verhaal er bij hebben gehoord.’’

Wat was je eerste indruk van het echocentrum?
‘‘Ikzelf houd erg van de bedrijvigheid van een ziekenhuis, want ik ben namelijk zelf verpleegkundige. De mensen zijn hier vriendelijk en ik vond de kamer waarop de echo plaatsvond fijn. Je krijgt echt de kans om je te focussen op de echo.’’

Wat vond je van de echo?
‘‘Heel erg leuk! Er werd rustig naar een aantal aandachtspunten gekeken en uitleg gegeven. Het stelt vooral gerust om meer te weten. Ook herkende we al enkele dingen die ze benoemde, maar je leert ook nieuwe dingen omdat je nu het hele verhaal hoort. Dan kijk je elkaar aan en dan denk je: ‘Echt? Oh, wauw’!

Ben jij geïnteresseerd in een afspraak in het Verloskundig Echocentrum Drachten? Meer informatie hierover vind je op www.nijsmellinghe.nl/echocentrum.


« Naar overzicht