Slotbijeenkomst MVO Expeditie Duurzame Zorg Noord

Geplaatst op 11 maart 2016

Vandaag vond de slotbijeenkomst van de MVO Expeditie Duurzame Zorg Noord plaats en ook Nij Smellinghe was hierbij aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst werd teruggeblikt op de vorige bijeenkomsten die afgelopen jaar en begin dit jaar gehouden zijn. Folkert Brouwers, Directeur Bedrijf en Gebouwen, heeft namens Nij Smellinghe vertelt over een aantal duurzame plannen die gemaakt zijn voor ons ziekenhuis.

“De Expeditie Duurzame Zorg Noord ondersteunt zorginstellingen bij het veranderproces naar het leveren van meer duurzame zorg. Concreet wil dat zeggen dat we samen met andere bedrijven én met ondersteuning van deskundigen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kijken hoe we hier invulling aan kunnen geven. Doel is om een aantal theoretische perspectieven, denkrichtingen en praktische handvatten te krijgen en dit vervolgens mee te nemen in het nieuwe strategischbeleidsplan ”, aldus Brouwers.

Folkert Brouwers deed tijdens de slotbijeenkomst het woord namens ons ziekenhuis. “Er moet minder gekeken worden naar de inspanningsplicht en regeltjes en meer naar de resultaten. Voorheen werkten we met allemaal losse initiatieven, door het opnemen van MVO in onze strategie willen we ervoor zorgen dat deze initiatieven een geheel worden. Daarnaast heeft de Expeditie voor bewustwording gezorgd. Zo ben ik er door de Expeditie achter gekomen dat de hoeveelheid verpakkingen die gebruikt wordt enorm is. Hier kunnen en moeten we iets aan doen.”

Door de Expeditie MVO zijn we ons als ziekenhuis vooral bewuster geworden van wat we allemaal al doen op duurzaam niveau. Ook hebben we inspiratie opgedaan voor nieuwe duurzame plannen voor onze organisatie. Dit laat zien dat de Expeditie voor ons zeker geslaagd is.


« Naar overzicht