Enthousiaste reacties op eerste basistraining wondzorg en compressie van 2016

Geplaatst op 2 maart 2016

Afgelopen maandag, 29 februari, vond er een basistraining wondzorg en compressie plaats. De eerste reacties op de training zijn erg enthousiast.

‘‘We hebben veel geleerd en het is een fijne en duidelijke scholing’’, zegt één van de deelnemers. Met 21 deelnemers werd er inhoudelijk ingegaan op het verschil tussen arterieel en veneuze doorbloeding. De training was ook afwisselend. Er werd ook nog ingegaan op het doel van compressie en later werd er nog geoefend op elkaar met zwachtelen.

‘‘Een superleuke en leerzame scholing, jullie enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik kan nu aan de slag in de praktijk! ’’, zo roemt één van de deelnemers. Een aantal mensen zijn zo enthousiast dat ze over twee weken op maandag 14 maart weer komen op de wondzorgtraining. Dan wordt er meer ingegaan op wonden en de casuïstiek. Deelnemers kunnen dan zelf ook casuïstiek inleveren die dan tijdens de training behandeld wordt. De trainingen zijn bedoeld voor  thuiszorgmedewerkers, (wond)verpleegkundigen en doktersassistentes.


« Naar overzicht