Uitbreiding van de Cytostatica poli

Geplaatst op 17 februari 2016

Onze Cytostatica poli groeide uit zijn jasje bleek vorig jaar december. Daarom is er op korte termijn bedacht en besloten dat een verbouwing op z’n plek was. Medio december 2015 was het zo ver; vijf weken lang verbleef de Cytostatica poli tijdelijk op afdeling A2 in het ziekenhuis. Ondertussen werd de poli verbouwd.

Nu is de metamorfose afgerond. Van de drie kamers waar onze oncologen consuleten hielden, is één kamer toegevoegd aan de behandelruimte. Deze nieuwe grotere ruimte biedt plaats aan zes behandelstoelen en twee bedden. Doordat er nu meer ruimte is, hebben de patiënten die voor de behandeling komen meer privacy. Naasten kunnen op een stoel bij de patiënt zitten terwijl de patiënt onder behandeling is. De overige twee kamers dienen nu als spreekkamer.

In de buurt blijven
Wanneer een patiënt komt voor de behandeling kan hij/zij eerst plaatsnemen in de wachtkamer. Daarna kan de patiënt naar de behandelruimte. Voorheen was het nogal druk in de behandelruimte. In het midden van de behandelruimte stond een grote tafel waar vaak de familie van de patiënt zat, maar ook zaten daar de patiënten die op hun beurt wachtten. Nu kunnen de familie en/of kennissen bij de patiënt in de buurt blijven en kunnen de patiënten die nog niet aan de beurt zijn wachten in een mooie wachtkamer.

De verpleegkundigen zijn al erg enthousiast over de vernieuwde behandelruimte. ‘‘Er is meer ruimte en rust in de behandelkamer. Ook kan familie dicht bij de patiënt zijn en iedereen heeft echt zijn eigen plekje’’, aldus verpleegkundig consulent Petra Meestringa. Appie Ritsma (verpleegkundig consulent) geeft aan dat ‘‘we hierdoor mee gaan met de eisen van deze tijd’’.


« Naar overzicht