Huid, Ergo-, en Fysiotherapie

Personeelsgerichte activiteiten

Bedrijfsfysiotherapie
De bedrijfsfysiotherapeut in ziekenhuis Nij Smellinghe richt zich op het voorkomen van problemen met het lichaam. We analyseren de werkplek grondig. Ook beoordelen we de organisatie van het werk. Zo komen we tot de optimale inrichting van de werksituatie en een structurele verbetering van het werkklimaat.

We besteden veel aandacht aan de werknemer. Advies voor de juiste werkhouding en lichaamsbeweging spelen een belangrijke rol in het voorkomen van lichamelijke klachten. Bij bestaande gezondheidsproblemen zoeken we naar de aard en oorzaak van de problemen. We geven gericht advies om de klachten te verminderen en te herstellen.

Bedrijfssport
Nij Smellinghe vindt gezonde en fitte medewerkers belangrijk. Een gezonde medewerker is minder ziek en kan beter omgaan met stress. We bieden onze medewerkers de mogelijkheid om te sporten. In de oefenzaal op de afdeling fysiotherapie zijn veel fitnessmogelijkheden. Er is een groot aanbod aan cardio- en krachtoefeningen. Ook is er ruimte voor vrije oefeningen. Als een medewerker lid wordt, krijgt hij/zij een intake waarbij we verschillende testen afnemen. We spelen in op de behoefte van de individuele medewerker bij het maken van het trainingsprogramma. Door dit na 8 tot 10 weken te herhalen creëren we steeds weer een uitdagende training.