Huid, Ergo-, en Fysiotherapie

Wie werken er?

Fysiotherapeuten
Op de afdeling HEF werken ruim 20 fysiotherapeuten en 1 lifestylecoach. Deze professionals zijn specifiek geschoold voor de aandachtsgebieden (specialismen) waarin ze werken. Uw fysiotherapeut is de specialist in bewegen. Hij/zij kan u helpen als u problemen heeft met het bewegend functioneren voor, tijdens en na uw ziekenhuisopname.

Wij willen dat u in de thuissituatie uw herstel behoudt. Daarom hebben we steeds meer aandacht voor uw leefstijl. We adviseren u over een actieve leefstijl na uw therapie. Meer over uw fysiotherapeut leest u hier.

Ergotherapeuten
Op de afdeling werken twee ergotherapeuten. Uw specialist kan een ergotherapeut inschakelen als u opgenomen bent in Nij Smellinghe. De ergotherapeut behandelt vooral patiënten die door een beroerte of andere aandoening in de hersenen beperkingen kennen tijdens het dagelijks leven. De ergotherapeut is ook actief op de afdelingen chirurgie en interne geneeskunde.

De ergotherapeut biedt u mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Als u een periode in het ziekenhuis heeft gelegen kan de stad naar huis groot zijn. De ergotherapeut begeleidt u naar een soepele en veilige terugkeer naar huis. Ook als u poliklinisch patiënt bent en te maken heeft met lichamelijke of cognitieve beperkingen, kan de ergotherapeut u ondersteunen. Hij pakt door training, advies en begeleiding de problemen samen met u aan. Op www.ergotherapie.nl leest u meer over ergotherapie.

Huidtherapeuten
In Nij Smellinghe werken drie huidtherapeuten. Zij zijn betrokken bij de klinische en poliklinische dienstverlening van het Expertisecentrum Lymfologie en bij de Huid- en Laserkliniek. Meer informatie over huidtherapie vindt u op de website www.huidtherapie.nl.