Publicaties


Publicaties en persberichten

Rondom de geboortezorg Drachten wordt veel gepubliceerd, hieronder een overzicht

 

Verloskundig echocentrum Drachten
Drachten heeft sinds enige tijd een eigen echocentrum: Verloskundig Echocentrum Drachten. Dit echocentrum is een samenwerkingsverband tussen ziekenhuis Nij Smellinghe, verschillende verloskundigenpraktijken en huisartsen in de omgeving. Het Verloskundig Echocentrum Drachten (VED) heeft het aantal echospreekuren sinds begin dit jaar uitgebreid.
- See more at: http://www.drachtstercourant.nl/nieuws/66074/verloskundig-echocentrum-drachten-uitgebreid/#sthash.4H0tGhSI.dpuf

Nij Smellinghe biedt als enige Friese ziekenhuis thuismonitoring voor zwangeren - 30 oktober 2015

Gynaecologie Nij Smellinghe opent poli in Dokkum - 8 mei 2015

Nij Smellinghe start nieuwe manier van thuismonitoring - 21 APRIL 2015
Al sinds 2,5 jaar is het binnen de afdeling Verloskunde van ziekenhuis Nij Smellinghe voor zwangeren mogelijk via thuismonitoring de conditie van het ongeboren kind in de gaten te houden. Op donderdag 29 oktober vond er een informatiebijeenkomst plaats in het Drachtster ziekenhuis over ‘Thuismonitoring voor zwangeren.’ Er kwamen ruim vijftig collega-zorgverleners uit heel Nederland op af. -
See more at: Drachtster Courant
 

Kraammarkt ziekenhuis Nij Smellinghe zeer geslaagd - 20 april 2015
Ziekenhuis Nij Smellinghe organiseerde op zaterdag 18 april 2015 voor de eerste keer een Kraammarkt. Ruim 1.000 zwangere vrouwen, partners, familieleden, jonge ouders en andere belangstellenden bezochten de markt. Daarmee was het een groot succes.

1.000ste bevalling 2014 in ziekenhuis Nij Smellinghe - 16 december 2014
Een heuglijk feit in Nij Smellinghe: afgelopen maandag 15 december heeft de 1.000ste bevalling van 2014 in het Drachtster ziekenhuis plaatsgevonden. Om 16.56 uur werd Sjoerd Tymen van Lune geboren. Sjoerd Tymen is de zoon van Ybele en Klaske van Lune. Moeder en kind maken het goed.

Nieuwe parkeerplek met uniek bord voor hoogzwangere vrouwen in ziekenhuis Nij Smellinghe - 21 november 2014
Met ingang van deze week is er een speciale parkeerplek dichtbij de Spoedeisende Hulp van ziekenhuis Nij Smellinghe voor hoogzwangere vrouwen die voor een bevalling naar het Drachtster ziekenhuis komen. Deze parkeerplek is door een uniek bord duidelijk herkenbaar: er prijkt een ooievaar op. Hoofd van de afdeling Kraam/ Verloskunde Ciska Linders: “De wens voor de parkeergelegenheid is geuit tijdens een patiëntenraadpleging. Op deze bijeenkomst hebben we patiënten gevraagd naar verbeterpunten met betrekking tot de kwaliteit van zorg en faciliteiten. We zijn heel blij dat we dit verbeterpunt nu hebben kunnen doorvoeren.”

Wereld borstvoedingsweek 2014 - 16 september 2014
Van zaterdag 27 september tot en met zondag 5 oktober 2014 is het Wereld Borstvoeding Week. In het hele land worden activiteiten georganiseerd en ook ziekenhuis Nij Smellinghe doet mee. Het Drachtster ziekenhuis combineert die activiteiten met een algemene open dag. Op de kraamafdeling kunnen bezoekers informatie krijgen over borstvoeding en vragen stellen aan de lactatiekundige. Om een beeld te krijgen van hoe het er aan toe gaat op de verloskundige afdeling, worden er de hele dag rondleidingen gegeven.

Polikliniek Seksuologie opent haar deuren in ziekenhuis Nij Smellinghe - 18 augustus 2014
Vrouwen uit Drachten en omgeving kunnen binnenkort ook met seksuele problematiek terecht in Nij Smellinghe. Het Drachtster ziekenhuis opent op donderdag 21 augustus namelijk een polikliniek Seksuologie. Filmpje polikliniek seksuologie

Zorg voor moeder en kind in Nij Smellinghe breidt verder uit - 30 september 2013
Drachtster ziekenhuis biedt ‘natuurlijke sectio’
In Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is het sinds kort mogelijk om een zogenaamde ‘natuurlijke sectio’ te ondergaan. Dit houdt in dat tijdens een keizersnede de moeder het kind geboren kan zien worden en het kindje daarna bij moeder kan blijven. Dit vroege contact met het pasgeboren kind verbetert de ontwikkeling van de band tussen moeder en kind.

Vernieuwingen geboortezorg Nij Smellinghe - 14 januari 2013
Primeur: eerste couveusesuites van Noord Nederland
Ziekenhuis Nij Smellinghe voert vernieuwingen door in de geboortezorg. Uitgangspunt is het bieden van zorg op maat, waarbij ouders en hun pasgeboren baby zo min mogelijk van elkaar worden gescheiden. Oftewel: gezinsgerichte zorg. Om dit doel te bereiken, heeft Nij Smellinghe als eerste in Noord Nederland couveusesuites gecreëerd. Daarnaast maken gezinskamers, een weeënkamer en ‘thuismonitoring’ deel uit van de nieuwe ontwikkelingen in Nij Smellinghe.

Thuismonitoring genomineerd voor de Duim van Zorgbelang Fryslân - 7 augustus 2012

NIJ SMELLINGHE START MET THUISMONITORING VOOR ZWANGERE VROUWEN - 7 mei 2012

Borstvoeding mag in Nij Smellinghe - 3 oktober 2011

BABYCAMS VOOR COUVEUSES EN WIEGEN IN ZIEKENHUIS NIJ SMELLINGHE - 3 februari 2011