Nij Smellinghe op plaats 3 in AD Ziekenhuis Top 100!

Geplaatst op 14 november 2015

Het Algemeen Dagblad (AD) publiceerde op zaterdag 14 november 2015 haar jaarlijkse Ziekenhuis Top 100. Ziekenhuis Nij Smellinghe is in deze lijst geëindigd op de derde plaats! Daarmee is het Drachtster ziekenhuis het beste ziekenhuis van Friesland. Vorig jaar stond Nij Smellinghe nog op plek 32 en in 2013 op plek 47.

In 2014 startte Nij Smellinghe met een uitvoerig kwaliteitsprogramma waarmee de kwaliteit van zorg in het ziekenhuis verder is verbeterd. “Daarvan zijn nu de resultaten te zien. Ook in 2015 hebben we ons volledig gericht op kwaliteit en veiligheid, dat blijft onze focus. Er gelden hoge eisen in de zorg, vooral op het gebied van kwaliteit en veiligheid. De mensen die gebruikmaken van het ziekenhuis moeten erop kunnen vertrouwen dat ze in goede handen zijn, dit vergt continue aandacht”, aldus Norbert Hoefsmit, voorzitter van de Raad van Bestuur.

John van Arnhem, directeur zorg: “Kwaliteit lever je met elkaar, het is een teaminspanning. Op de afdelingen is veel tijd besteed aan hoe je iets veiligs en volgens de regels der kunst doet. Specialisten, verpleegkundigen en andere zorgverleners zijn gestimuleerd elkaar aan te spreken op situaties, die niet geheel goed gaan. Er moet een open cultuur ontstaan om de kwaliteit te verbeteren. Vooral onze medewerkers verdienen een groot compliment. Met een hoge mate van professionaliteit en betrokkenheid leveren zij dag in, dag uit een geweldige prestatie voor onze patiënten.”

Om de medewerkers van het ziekenhuis te bedanken voor hun inzet wordt op maandag 16 november een traktatie uitgedeeld.

AD Ziekenhuis Top 100
De Ziekenhuis Top 100 van het AD verschijnt elk jaar. Met de lijst kunnen patiënten de ziekenhuizen in Nederland op hun prestaties beoordelen. Voor de lijst maakt het AD gebruik van verschillende criteria die door de ziekenhuizen openbaar worden gemaakt. Het AD kent aan deze gegevens een score toe, waaruit de ranglijst ontstaat. De criteria die zijn gehanteerd voor de ranglijst zijn gebaseerd op medische richtlijnen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en vakverenigingen van medisch specialisten.

De complete AD Ziekenhuis Top 100 vind je hier.


« Naar overzicht