Nij Smellinghe behaalt opnieuw Keurmerk Senior Vriendelijk Ziekenhuis!

Geplaatst op 6 oktober 2015

Dat ziekenhuis Nij Smellinghe de ouderenzorg in haar ziekenhuis ontzettend belangrijk vindt, is nogmaals bewezen. Nij Smellinghe heeft namelijk opnieuw het keurmerk Senior Vriendelijk Ziekenhuis (SVZ) in de wacht gesleept! In 2013 deed ons ziekenhuis dit ook al, als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland.

Het overgrote deel van de patiëntenpopulatie van Nij Smellinghe bevindt zich in de leeftijdscategorie van zeventig jaar of ouder. Veel van deze patiënten zijn erg kwetsbaar en lopen veel risico om tijdens en na een ziekenhuisopname kwaliteit van leven te verliezen. Dit heeft te maken met risico’s als vallen, gebrek aan beweging en sociaal contact, delier (acute verwardheid), overdracht en medicatiebeleid.

Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft ouderenzorg als speerpunt gekozen en onderkent daarmee het belang voor de ouderenzorg. Doelen die Nij Smellinghe hierbij heeft, zijn onder andere het bijdragen aan de gezondheid en een spoedig herstel van ouderen. Ook willen we landelijk een voorbeeld zijn van een ouderenvriendelijk ziekenhuis in de breedste zin. Om deze doelen te bereiken, lopen er in Nij Smellinghe verschillende projecten binnen het programma ouderenzorg. Zo wordt er met behulp van een getraind vrijwilligersteam een activiteitenprogramma samengesteld voor ouderen: Kliniek Vitaal. Ook worden ouderen bij de Spoedeisende Hulp standaard gescreend om kwetsbaarheid in kaart te brengen. Daarnaast werken het ziekenhuis en de thuiszorg nauw samen en krijgen alle oudere patiënten een vast aanspreekpunt.

Wij als ziekenhuis zijn erg trots op dit keurmerk en op alle medewerkers die ons ziekenhuis seniorvriendelijk maken!


« Naar overzicht