Ferry Breedveld nieuwe voorzitter Raad van Toezicht ziekenhuis Nij Smellinghe

Geplaatst op 16 september 2015

Voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) Ferry Breedveld is per 15 september 2015 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van ziekenhuis Nij Smellinghe. Breedveld volgt de heer Tiny Derks op, die in verband met het einde van zijn benoemingsperiode binnenkort aftreedt.  

Ziekenhuis Nij Smellinghe is op dit moment haar toekomstig beleid aan het ontwikkelen en heeft in de afgelopen periode gezocht naar een nieuwe voorzitter voor de Raad van Toezicht die hier een constructieve bijdrage aan kan leveren.

Gezien zijn kennis van en ervaring in de gezondheidszorg als medisch specialist, bestuurder en toezichthouder is de keuze gemaakt voor Ferry Breedveld. Na zijn vertrek als voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC is hij gemotiveerd zijn expertise in te zetten voor andere organisaties in de gezondheidszorg. Norbert Hoefsmit, voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Nij Smellinghe, is blij met de benoeming: “We hebben er vertrouwen in dat we met Ferry Breedveld een goede voorzitter hebben aangetrokken.”

Een van de eerste taken van de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht is het vormen van een nieuwe Raad van Bestuur, die de toekomst mede vorm zal geven.

Over de Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht heeft tot primaire taak te beoordelen of de besturing van het ziekenhuis op een goede, verantwoorde wijze plaatsvindt. De Raad functioneert tevens als klankbord voor het bestuur, is betrokken bij het bepalen van beleid en strategie van de instelling en vervult de werkgeversrol naar het bestuur.

Vanaf 15 september bestaat  de Raad van Toezicht uit dhr. prof. dr. F.C. Breedveld (voorzitter), mw. drs. L.J.M. Hobert (vicevoorzitter), dhr. T. Derks, dhr. E.A. de Boer, dhr. W.G. Numan, dhr. mr. G.J. de Jong, dhr. T. Dijk en dhr. E.S. van der Haar.


« Naar overzicht