Drs. C.V. Bakker

Dermatoloog

Drs. Bakker werkt als dermatoloog in ziekenhuis Nij Smellinghe. Hij komt oorspronkelijk uit Rotterdam en heeft zijn studie Geneeskunde volbracht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De opleiding tot dermatoloog deed drs. Bakker in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Sindsdien is hij ‘fan van het Noorden’. Hij is sinds 2015 met veel plezier werkzaam in ziekenhuis Nij Smellinghe en voert met passie de Dermatologie in de volle breedte van het vak uit.

De huid vindt hij het mooiste onderdeel van het lichaam. De huid beschermt niet alleen je belangrijkste organen tegen allerlei invloeden van buitenaf, het is ook voor iedereen het meest direct zichtbare en tastbare orgaan. Het bijdragen aan een zo optimaal mogelijke conditie hiervan ziet hij als een eer en uitdaging. Hierbij werkt hij graag samen in het dermatologisch team, met de doktersassistenten en verpleegkundigen. Ook is hij betrokken bij de opleiding van coassistenten.
Drs. Bakker houdt zich bezig met huidziekten als eczeem, psoriasis, huidkanker, spataderproblematiek en lymfoedeem.

Aandachtsgebieden
De afdeling Dermatologie heeft speciale aandachtsgebieden waardoor hoogwaardige zorg wordt geleverd op bijna alle terreinen. Als speciale aandachtsgebieden heeft drs. Bakker de dermato-oncologie, flebologie en inflammatoire dermatologie. Daarnaast is hij gespecialiseerd in lymfologische zorg.

Column in Friesch Dagblad
Christiaan Bakker heeft sinds eind december 2016 een tweewekelijkse column in het Friesch Dagblad. Via de pagina Columns medewerkers kunt u deze columns downloaden en lezen.