Gynaecologie (verpleegafdeling B3)

Op de verpleegafdeling gynaecologie worden vrouwen verpleegd met een aandoening of na een operatie op gynaecologisch gebied.
 
De verpleegafdeling B3 is een gecombineerde afdeling. Gynaecologie zit in het achterste deel van de afdeling, samen met het specialisme orthopedie. Het voorste deel van de verpleegafdeling is de kraamafdeling (obstetrie).
De afdeling gynaecologie heeft samen met de afdeling orthopedie 21 bedden.

Bereikbaarheid
U loopt door de centrale hal van de hoofdingang of de poliklinieken naar de verpleegafdelingen. U vindt de afdeling op de 3e verdieping. Volg route 68.
De afdeling is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0512) 588 520 (verpleegafdeling).
Voor afspraken kunt u contact opnemen met de poli Gynaecologie op telefoonnummer (0512) 588 824.

Wie werken er?
De artsen zijn werkzaam in een maatschap. Hierdoor kan het voorkomen dat u tijdens uw opname niet uw eigen behandelend arts aan bed krijgt in verband met weekend-, avond- en nachtdiensten.

Op afdeling B3 wordt gewerkt met gespecialiseerde obstetrie/gynaecologie verpleegkundigen, senior verpleegkundigen en verpleegkundigen. Zij werken nauw samen met de specialisten en andere deskundigen. Zij zijn verantwoordelijk voor de verpleging en verzorging en zijn 24 uur per dag aanwezig.

Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis krijgt u verder nog te maken met:
de voedingsassistent(e), een afdelingsassistent, een afdelingssecretaresse en medewerkers van de huishoudelijke dienst en enkele vrijwilligers.
Afhankelijk van uw situatie en behandelplan kunt u ook te maken krijgen met o.a. de fysiotherapeut, een anesthesist en een diëtist.
Bij het afnemen van bloed, komt een klinisch chemisch analist langs.

Als u koorts heeft of verhinderd bent
Bent u de dagen voor de behandeling verkouden, heeft u koorts of voelt u zich om wat voor reden dan ook niet fit? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om te informeren of de ingreep door kan gaan. In uw plaats kan dan eventueel iemand anders geholpen worden. Met u wordt een nieuwe afspraak gemaakt.