Patiëntveiligheid

Uw veiligheid, onze zorg!

Wat is veilige zorg?
Veilige zorg wil bijvoorbeeld zeggen dat u de juiste medicijnen krijgt. Of dat wij de juiste behandeling geven die past bij uw situatie. De zorgverleners van Nij Smellinghe zijn verantwoordelijk voor veilige zorg tijdens uw behandeling en verblijf in ons ziekenhuis.

Patiëntveiligheid betekent dat we ons uiterste best doen om de risico's voor onze patiënten tot een minimum te beperken. Om dit te waarborgen is er een VeiligheidsManagementSysteem. Ook neemt Nij Smellinghe deel aan het landelijke veiligheidsprogramma VMS.

Voorkomen ongewenste situaties
De veiligheid van onze patiënten is van groot belang. Medewerkers en medisch specialisten worden daarom gestimuleerd om te melden wat onveilig of verkeerd ging. Wij willen dat daar in alle openheid over wordt gesproken. Zo kunnen we er alles aan doen om herhaling te voorkomen.

U kunt ook zelf meehelpen aan veiligheid in de zorg!
De patiëntveiligheidskaart biedt nuttige informatie en bruikbare tips voor patiënten. U kunt hierop lezen hoe u mee kunt werken aan het verhogen van uw eigen veiligheid in het ziekenhuis. Zo kunt u samen met ons zorgen dat fouten zoveel mogelijk voorkomen worden.