Hoge opkomst tijdens informatieavond Artrose: symptomen, oorzaak en behandeling in Nij Smellinghe

Geplaatst op 20 mei 2015

Slijtage van de heup, schouder of knie, oftewel artrose is een aandoening die steeds vaker voorkomt. Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten organiseerde daarom op dinsdagavond 19 mei de informatieavond Artrose: symptomen, oorzaak en behandeling.

De opkomst was uitzonderlijk hoog. Ruim 130 belangstellenden kwamen naar Nij Smellinghe om de presentaties van de orthopedisch chirurgen Bimmel, De Groot, Van Stralen en fysiotherapeut Van der Sluis bij te wonen. Ook werden de aanwezigen rondgeleid langs de fysiotherapie-oefenzaal en stands van de OK en Zimmer (leverancier van knie-, heup- en schouderprotheses). Er was veel gelegenheid tot het stellen van vragen aan de aanwezige specialisten. De deelnemers waren erg positief over het interactieve karakter van de informatieavond.

“Dat er zo ontzettend veel belangstelling was voor dit onderwerp merkten we redelijk snel na de publicatie van het aanmeldformulier op de website van Nij Smellinghe. Binnen twee weken zaten we vol. Op zich niet zo verwonderlijk; in Nederland worden jaarlijks 34.000 heupen en 18.500 knieën operatief vervangen door een prothese. Dit aantal stijgt”, vertelt de enthousiaste physician assistant en medeorganisator Hendrike Hoogeboom.

De zorg is continu in beweging en Nij Smellinghe zoekt voortdurend naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om de zorg rondom de prothesiologie te verbeteren. Ook op het gebied van Fysiotherapie staat Nij Smellinghe niet stil. Fysiotherapeut Geert van der Sluis voegt toe: “Nij Smellinghe is actief bezig met het zorgpad ‘Fast en Zeker’. Het doel is om patiënten ‘Better in, Better out’ de operatie in te laten gaan. Goede voeding, zorgvuldig pijnbeleid, snelle mobilisatie en andere anesthesietechnieken maken dit zorgpad succesvol. Het was erg leuk om de aanwezigen meer te vertellen over dit zorgpad waar we met zijn allen zo trots op zijn.”

Vervolg
Hoogeboom: “Omdat we veel belangstellenden hebben moeten teleurstellen, is er een wachtlijst gemaakt. Voor een plek op deze lijst kunnen mensen zich op onze website aanmelden. Zodra er een nieuwe datum bekend is, krijgen deze mensen persoonlijk bericht van ons. Want dát is al zeker: een nieuwe datum voor een voorlichting over Artrose gaat er zeker komen. Waarschijnlijk zal die informatieavond in september van dit jaar plaatsvinden, maar we zijn ook naar mogelijkheden aan het kijken om eerder aan de informatiebehoefte tegemoet te komen.”

Vragen en aanmelden
Voor vragen kunnen belangstellenden mailen naar artrose@nijsemllinghe.nl. Het aanmeldformulier voor de wachtlijst en meer informatie is te vinden via www.nijsmellinghe.nl/artrose.

 


« Naar overzicht