Ziekenhuis Nij Smellinghe organiseert Kraammarkt

Geplaatst op 9 april 2015

Ziekenhuis Nij Smellinghe organiseert op zaterdag 18 april 2015 voor de eerste keer een Kraammarkt. Zwangere vrouwen, hun partner, jonge ouders en andere belangstellenden zijn deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in het Drachtster ziekenhuis.

Het initiatief voor de Kraammarkt is afkomstig vanuit het Verloskundig Samenwerkingsverband Noordoost Friesland, waarin verloskundigenpraktijken, kraamzorg en het ziekenhuis samenwerken. Zij vinden het belangrijk om zwangere vrouwen voor te lichten over de mogelijkheden die er zijn rondom zwangerschap, bevalling en kraamzorg.

Gratis pretecho
Tijdens de Kraammarkt kunnen zwangere vrouwen een gratis pretecho laten maken door een verloskundige van Nij Smellinghe. Bovendien vindt men in de centrale hal en de vergaderzalen van het ziekenhuis ruim 50 marktkramen, waar verschillende ondernemers zich presenteren. Van speelgoed tot tweelingwiegen  en van draagdoeken tot babymassage.. Voor iedereen is er op de markt wel iets te vinden.

Voor de eerste 300 bezoekers van de markt ligt er een goodiebag klaar. Hiervoor geldt wel: op is op. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden voor de Kraammarkt en de toegang is gratis.

Zwangerenvoorlichting
Elke laatste dinsdagavond van de maand organiseert de Kraamafdeling een voorlichtingsavond over bevallen in Nij Smellinghe. Ook hiervoor geldt dat de toegang gratis is. Belangstellenden kunnen zich tijdens kantooruren telefonisch aanmelden op telefoonnummer (0512) 588 520 of via e-mail: voorlichtingsavond@nijsmellinghe.nl. De voorlichtingsavonden van april en mei komen in verband met de Kraammarkt te vervallen.


« Naar overzicht