Keurmerk Veilig Voedsel

De afdeling Horeca & Services van Nij Smellinghe is sinds 2005 in het bezit van het keurmerk 'Veilig Voedsel'. Dit keurmerk wordt uitgereikt als certificering aan organisaties die volgens de wet- en regelgeving van de NVWA werken en ge-audit zijn. De wet- en regelgeving van de NVWA bevatten o.a. voedselveiligheid, procedures, controles e.d..

Elke voedselproducerende en voedselverstrekkende organisatie in Nederland is verplicht om een systeem te hebben dat de voedselveiligheid garandeert. De eisen hiervoor zijn vastgelegd in de 'Hygiënecode voor Zorginstellingen' en worden uitgevoerd met het zogenaamde HACCP-systeem.

De Stichting Veilig Voedsel onderzoekt door middel van meerdere jaarlijkse audits of een instelling aan de eisen voldoet, waarna bij een positief resultaat certificering volgt. Jaarlijks worden de verschillende audits onverwachts gehouden om te controleren of de betreffende afdelingen nog steeds aan de eisen voldoen.

Voedselveiligheid is in zijn algemeenheid erg belangrijk in verband met voedselvergiftigingen. Maar in een ziekenhuis als Nij Smellinghe, waar onze belangrijkste doelgroep de patiënten zijn, is voedselveiligheid natuurlijk van zeer groot belang. Voor de certificering is een 7,5 voldoende. De voedingsdienst van Nij Smellinghe scoorde bij de laatste audit een 9,6. Een resultaat waar we trots op zijn. De voedingsdienst heeft als doel om een voedzame, gevarieerde en vooral veilige maaltijd te serveren aan onze patiënten en andere gasten.

Het certificaat 'Veilig Voedsel'garandeert een veilig geproduceerde maaltijd.

Meer informatie over het keurmerk vindt u hier.