Nij Smellinghe heeft laagste ziekteverzuimpercentage

Geplaatst op 20 februari 2015

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten heeft van alle bij onderzoeks- en adviesbureau Vernet aangesloten ziekenhuizen in Nederland het laagste ziekteverzuimpercentage. Dat heeft het bureau dinsdag 17 februari 2015 bekendgemaakt.
 
Het Drachtster ziekenhuis krijgt van Vernet een 9,6. “Met dat cijfer staan we bovenaan de ranglijst en hebben we het laagste ziekteverzuim van alle deelnemende Nederlandse ziekenhuizen”, aldus P&O-coördinator Dianne Jongsma. “Nij Smellinghe weet al jaren het ziekteverzuim structureel laag te houden. Het verzuimpercentage van 2014 is 3,17%. Het gemiddelde percentage in de gezondheidsbranche is 4,15%. Bij Vernet scoorden we over het jaar 2013 al een 9,2 en behaalden we de derde plaats.”
 
In het afgelopen jaar wist het Drachtster ziekenhuis haar ziekteverzuimpercentage dus nog verder naar beneden te brengen. “Daaruit blijkt wel dat medewerkers van Nij Smellinghe betrokken zijn, gezonde keuzes maken en eigen verantwoordelijkheid nemen. Ons verzuimbeleid is effectief gebleken en leidt tot een structureel laag verzuim.” Belangrijke onderdelen van dat verzuimbeleid zijn aandacht voor preventieve interventies en maatwerk (in samenwerking met de Bedrijfsarts).
 
Op dinsdag 17 maart 2015 ontvangt Nij Smellinghe uit handen van Vernet een certificaat voor de behaalde resultaten.  
 
Vernet is een onderzoeks- en adviesbureau dat is gespecialiseerd in het verzamelen, benchmarken en interpreteren van gegevens over personeelszaken in de zorgsector. Doordat 500 zorgorganisaties, met in totaal ruim 500.000 medewerkers zijn aangesloten, is Vernet in staat een breed en representatief beeld te geven van de huidige stand van zaken en ontwikkelingen in de afzonderlijke zorgbranches. 
 
 
 

« Naar overzicht