Grotere behandelcapaciteit voor dialyselocatie ziekenhuis Nij Smellinghe

Geplaatst op 5 februari 2015

In de dialyselocatie van het Martini Niercentrum in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten kunnen sinds begin januari 2015 meer patiënten gedialyseerd worden. De behandelcapaciteit is uitgebreid van 16 naar 21 plekken. Na de zomer van 2015 wordt de capaciteit nogmaals verhoogd naar maximaal 27 dialyseplekken.

Dit betekent dat meer dialysepatiënten uit Drachten en omgeving voor hun behandeling dichter bij huis terecht kunnen. De reden voor de uitbreiding is de ontwikkeling van een nierfalenpolikliniek in Drachten en een groei van het aantal patiënten met nierfalen. De dialyseplekken zijn onder andere voorzien van een radio, televisie en een stoel die in alle mogelijke standen kan. Ook is er uitzicht naar buiten en zijn de stoelen zo gesitueerd dat de patiënten met elkaar kunnen praten.

Op deze manier wordt de dialyse voor de patiënt zo comfortabel mogelijk gemaakt. Dialyse is een zeer intensieve behandeling voor mensen met nierfalen. Iemand die wordt gedialyseerd moet drie keer per week een dagdeel in het ziekenhuis verblijven. Voor patiënten is het prettig om deze behandeling dicht bij huis te kunnen ondergaan, zodat de reistijd beperkt is.

Locatie van het Martini Niercentrum
De dialyselocatie in ziekenhuis Nij Smellinghe is een locatie van het Martini Niercentrum. Het Martini Ziekenhuis in Groningen is hier verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en het personeel, specialisten van beide ziekenhuizen leveren de nefrologische zorg.

Het Martini Niercentrum biedt poliklinische zorg bij nierfalen en nierfunctievervangende behandelingen voor de regio’s Groningen, Noord-Drenthe en Zuidoost-Friesland. Het centrum beschikt over het HKZ kwaliteitscertificaat en heeft locaties in Groningen, Drachten en Assen.


« Naar overzicht