Christien Knobbe

Verloskundige

Mijn naam is Christien Knobbe-van den Berg. Sinds 2013 ben ik verloskundige en werk ik met enorm veel plezier in Nij Smellinghe. Tussendoor heb ik ook nog in een ander ziekenhuis en in een verloskundigenpraktijk gewerkt. Mijn opleiding heb ik gevolgd in Turnhout, België.

Naast mijn jonge gezin en het werken in Nij Smellinghe volg ik de opleiding tot physician assistant* klinisch verloskundige. Een intensieve maar erg leuke opleiding waarmee ik hoop de geboortezorg in Drachten nog meer te kunnen bieden. Je kunt mij tegenkomen op de poli Gynaecologie, op de verloskamers voor een consult of voor je bevalling en op de Kraamafdeling. Mijn werk is mijn grootste hobby en mijn gezin is mijn belangrijkste drijfveer. Ik ben ondernemend, enthousiast, zoek uitdagingen graag op maar kan ook prima ontspannen. Ik blijf de geboorte een uniek en wonderlijke proces vinden en ben ontzettend trots en dankbaar dat ik daar een begeleidende rol in kan hebben. Voel je vooral vrij om je wensen aan te geven of vragen te stellen, dan proberen we er samen een fijne ervaring van te maken.

* De physician assistant is een medisch zorgprofessional, ook met een HBO-opleidingsachtergrond aangevuld met een master. De physician assistant neemt op een zelfstandige en structurele wijze medische taken over van een medisch specialist. De physician assistant werkt binnen het medisch domein samen met medische specialisten/huisartsen en heeft de zelfstandige bevoegdheid voor een aantal handelingen.