Prijswinnaars Open Dag ziekenhuis Nij Smellinghe

Geplaatst op 5 november 2014

Op 4 oktober organiseerde ziekenhuis Nij Smellinghe een Open Dag. Tijdens deze dag hebben een aantal poliklinieken en afdelingen prijsvragen uitgezet en konden kinderen met een ingekleurde kleurplaat kans maken op een prijs.
 
Bij de poliklinieken Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie en Centrum Bijzondere Tandheelkunde konden de bezoekers met twee verschillende prijsvragen een elektrische tandenborstel winnen. Bij de ene prijsvraag werd kinderen gevraagd te raden in welke van de getoonde dranken de meeste suikers zaten. Onder andere Julia Minkes (7 jaar) wist het goede antwoord te geven (Yoghi Drink). De volwassenen konden raden hoeveel tubes tandpasta er in een vaas zaten. Gerbrich Alma (19 jaar) noemde het juiste aantal. Julia en Gerbrich waren daarmee prijswinnaars van de elektrische tandenborstels.
 
Op de polikliniek Cardiologie maakten bezoekers kans op het boek ‘Kook! Op eigen benen met Fokke en Sukke’. Door te raden hoeveel hartjes in een glazen pot zaten heeft Rianne Kooistra het boek gewonnen.
 
Daarnaast konden kinderen ook meedoen aan een kleurplatenwedstrijd. De kleurplaat, waarop een ambulance stond afgebeeld, werd door alle poliklinieken en afdelingen uitgedeeld. De kinderen hadden een week de tijd om de kleurplaat mooi in te kleuren en in te leveren. Uit de vele inzendingen zijn twee winnaars in twee verschillende leeftijdscategorieën (0 tot 5 jaar en 6 tot 10 jaar) gekozen: Cas van Bracht (5 jaar) en Gerrit Roorda (8 jaar). Zij hebben een cadeaubon van een speelgoedwinkel gewonnen.
 
Nij Smellinghe feliciteert de prijswinnaars bij deze van harte met het winnen van hun prijs!
 
Op de foto's:
Bovenste foto: Cas van Bracht (links) en Gerrit Roorda (rechts).
Onderste foto: Van links naar rechts; Marieke de Jong (mondhygiënist), Julia Minkes (prijswinnaar bij MKA en CBT) en José Faber (mondhygiënist in opleiding)
Foto: Cas van Bracht (links) en Gerrit Roorda (rechts)Van links naar rechts; Marieke de Jong (mondhygiënist), Julia Minkes (prijswinnaar bij MKA en CBT) en José Faber (mondhygiënist in opleiding)

« Naar overzicht