Afdelingskeukens ziekenhuis Nij Smellinghe ontvangen keurmerk VeiligVoedsel

Geplaatst op 21 oktober 2014

In september van dit jaar hebben de afdelingskeukens van ziekenhuis Nij Smellinghe het keurmerk VeiligVoedsel behaald. Stichting Veiligvoedsel.nl heeft het Drachtster ziekenhuis dit keurmerk gegeven na een bezoek aan de afdelingskeukens. Op maandag 27 oktober 2014 komt de Stichting langs in het ziekenhuis om het bijbehorende certificaat uit te reiken.
 
Met het keurmerk VeiligVoedsel toont Nij Smellinghe aan dat ze veilig omgaat met het bereiden en behandelen van voedsel en dat ze de gezondheidsrisico’s rond voedingsmiddelen tot het minimum beperkt.
 
Met het behalen van dit keurmerk door de afdelingskeukens, zijn nu alle onderdelen binnen de maaltijdvoorziening in Nij Smellinghe in het bezit van het certificaat VeiligVoedsel; het restaurant, de keuken en de afwaskeuken behaalden het keurmerk al eerder.
 
Het keurmerk VeiligVoedsel wordt ook wel het HACCP-keurmerk genoemd. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points.
 

« Naar overzicht