A1: Urologie en Chirurgie

Volg jij de opleiding tot verpleegkundige en zoek je een leuke, leerzame stageplek? Ben jij collegiaal, flexibel, gemotiveerd, hardwerkend en houd je van afwisselend werk? Dan ben je bij ons aan het goede adres.
 
Leerafdeling A1 Chirurgie/Urologie
Afdeling A1 is een leeromgeving waar je als student veel kunt leren, doordat je met verschillende patiëntengroepen in aanraking komt. Je leert niet alleen op technisch gebied, maar ook op sociaal en geestelijk gebied. Dankzij de bijzondere patiëntengroepen en de uitdagende situaties kun je de theorie op onze afdeling prima toepassen in de praktijk.
 
Chirurgie
Chirurgie of Heelkunde is een medisch specialisme. Omdat het een heel breed vakgebied is, specialiseert een chirurg zich vaak in een onderdeel daarvan. Hij behandelt verwondingen, tumoren en infecties meestal met een operatie. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de klassieke operatie en de laparoscopische operatie (kijkoperatie). De behandeling van de chirurgische patiënten op A1 valt onder één van deze onderdelen van de Chirurgie:
- Algemene chirurgie
- Vaatchirurgie (aandoeningen aan de bloedvaten)
- Oncologische chirurgie (kanker)
- Longchirurgie (aandoeningen aan de longen)
- Traumatologie (chirurgie bij ongevallen)
 
Urologie
Urologie is ook een medisch specialisme. De uroloog houdt zich bezig met de urinewegen van de man en vrouw, en de geslachtsorganen van de man. Hij behandelt verschillende ziektes en problemen die kunnen ontstaan in de nieren, bijnieren, urineleiders, blaas, urinebuis, penis, scrotum (incl. testes) en de prostaat. Urologische operaties gaan steeds vaker laparoscopisch. 
 
A1