Medisch secretaresse

Het beroep
Als medisch secretaresse kun je in het ziekenhuis werken op een verpleegafdeling of op een polikliniek. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de afdeling waarop je werkt.
Op de verpleegafdelingen en een aantal poli’s heb je een frontoffice-functie en sta je onder andere patiënten en hun familieleden te woord.
Er zijn ook poli’s waar je een backoffice-functie hebt en dus geen contact met patiënten.
Je takenpakket is in ieder geval gevarieerd. De werkzaamheden kunnen bestaan uit (administratieve) betrokkenheid bij de ontvangst en het ontslag van patiënten, het beantwoorden van vragen, het noteren van onderzoeksuitslagen in de dossiers van patiënten, het maken van afspraken, het verwerken van post, het bijhouden van het (digitale) archief, het verzorgen van medische correspondentie zoals brieven voor huisartsen en specialisten en de verantwoordelijkheid voor een nette praktijkruimte en wachtkamer.
Je hebt tijdens je werk veel contact met artsen en laboratoriumpersoneel.
 
Stagemogelijkheden
Als stagiair van de opleiding Medisch Secretaresse loop je stage op één van onze poliklinieken of verpleegafdelingen. Kijk voor meer informatie over deze afdelingen bij Leerplaatsprofielen.
 
Samenwerking
Met betrekking tot de opleiding Medisch Secretaresse hebben wij samenwerkingsafspraken met ROC Friese Poort Drachten en Leeuwarden en met het Friesland College Leeuwarden.
 
Begeleiding
Onder Stagebegeleiding vind je informatie over hoe wij omgaan met de begeleiding van onze stagiairs en over wat je hierin van ons mag verwachten. 
 

Solliciteren
Mocht je belangstelling hebben voor een stageplaats voor de opleiding medisch secretaresse in Nij Smellinghe en ben je leerling van ROC Friese Poort of het Friesland College, maak dit dan kenbaar aan de stage-coördinator van jouw school. Jouw stage-coördinator kan jou verder informeren over de mogelijkheden en de verdere route.

Mocht je belangstelling hebben voor een stageplaats voor de opleiding medisch secretaresse in Nij Smellinge en ben je GEEN leerling van ROC Friese Poort of van het Friesland College, schrijf dan een motivatiebrief inclusief CV en stuur dit naar j.bandringa@nijsmellinghe.nl. Je hoort dan zo snel mogelijk of er mogelijkheden zijn.

Binnen Nij Smellinghe zijn geen mogelijkheden voor BBL-trajecten.