18 februari: knuffelpoli in Nij Smellinghe

Geplaatst op 18 februari 2014

Op dinsdag 18 februari bezochten basisschoolleerlingen uit groep 3 van vijf verschillende basisscholen ziekenhuis Nij Smellinghe met hun zieke knuffel.
Zo konden ze kennis maken met het ziekenhuis. In een aantal vergaderzalen konden de knuffels onderzocht en behandeld worden door medewerkers, co-assistenten en stagiaires.
 
Tijdens het onderzoek zijn de knuffels onder andere opgemeten en beluisterd met een stethoscoop. Daarna werden er röntgenfoto's en hersenfilmpjes van de 'patiënten' gemaakt, bloed geprikt en waar nodig verbandjes aangelegd. Voor het 'doktergevoel' mochten de leerlingen een mondkapje voor en een operatiemutsje en handschoenen aan doen.
Tot slot konden ze met een recept de medicijnen voor hun knuffel bij de 'apotheek' afhalen. Daar kregen ze ook een tasje mee met spulletjes om hun knuffel thuis verder te verplegen.
 
De knuffelpoli wordt ieder jaar georganiseerd. Ook op 18 maart komen er nog andere groep 3-leerlingen van vijf basischolen langs om hun knuffel te laten onderzoeken en verplegen.

« Naar overzicht