Ziekenhuis Nij Smellinghe en Zorgbelang Fryslân zetten hun samenwerking voort

Geplaatst op 7 oktober 2013

Ziekenhuis Nij Smellinghe en Zorgbelang Fryslân hebben op 7 oktober een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend. De afgelopen jaren heeft de samenwerking het ziekenhuis inzicht gegeven in wat patiënten meemaken en wat hun mening is over de zorg- en dienstverlening. Met die ervaringen wordt bekeken waar en hoe de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening verbeterd kan worden. Beide partijen zijn erg tevreden over de samenwerking in de afgelopen periode en willen dit graag voortzetten.

Zorgbelang Fryslân heeft op verschillende manieren (oud-)patiënten van het ziekenhuis gevraagd naar hun ervaringen met de zorg en het ziekenhuis zelf. Een greep uit de resultaten:

•           de kleinschaligheid van het ziekenhuis is een heel sterk punt
•           de röntgenafdeling is fris en schoon
•           het ziekenhuis heeft goede bewegwijzering
•           het ziekenhuis is licht en open en gezellig aangekleed. Het voelt niet als een ziekenhuis door de verschillende kleuren en vormen van de kamers.

Een ander voorbeeld van de samenwerking is een onderzoek op de oncologie-afdeling, waaruit bleek dat de oncologieverpleegkundige gewaardeerd wordt als vast aanspreekpunt.  Het wordt zeer op prijs gesteld dat patiënten altijd bij haar/hem terecht kunnen voor vragen en dat de oncologieverpleegkundige de patiënt na een operatie altijd opzoekt. Een patiënt gaf aan dat de oncologieverpleegkundige na de operatie bij het uitslaggesprek zou moeten zijn. Nij Smellinghe gaat uitzoeken of dit ook te realiseren is. Op deze manier gebruikt het ziekenhuis de uitkomsten van de onderzoeken om de zorg verder af te stemmen op de behoeften van de patiënt.

Zorgbelang Fryslân is bijzonder blij met de hernieuwde samenwerking. Ziekenhuiszorg is één van de zogenoemde belangenbehartigersstoelen, samenwerkingsverbanden met zorgaanbieders waarbij de belangenorganisatie ervaringen van patiënten en cliënten verzamelt ter verbetering van de zorg.

Zorgbelang Fryslân is een vereniging die opkomt voor iedereen die gebruik maakt van zorg, want ieder mens verdient goede zorg. Wij luisteren naar hen en zetten al 25 jaar hun ervaringen in voor echte verbeteringen in de zorg in Fryslân. Niet voor niets is de slogan van Zorgbelang Fryslân: echte mensen, echte ervaringen, echte verbeteringen!

 

Ondertekening

« Naar overzicht