Huid- en laserkliniek (polikliniek)

De Huid- en laserkliniek van ziekenhuis Nij Smellinghe beschikt over twee moderne, volledig ingerichte praktijkruimtes in de polikliniek Dermatologie. Kwaliteit, service en veiligheid staan centraal in de dienstverlening.

In de Huid- en laserkliniek werken huidtherapeuten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Zij hebben een ‘BIG-registratie’ (geregistreerde beroepen in de individuele gezondheidszorg). Om de beste behandeling en optimale zorg te kunnen bieden, werken de huidtherapeuten nauw samen met de dermatologen van het ziekenhuis en met andere (para)medische disciplines.

Deze samenwerking zorgt ervoor dat u snel en goed behandeld wordt ‘onder één dak’. In de Huid- en laserkliniek werken we volgens de nieuwste ontwikkelingen. We bieden u zorg op maat. De kliniek heeft korte wachttijden. Naast spreekuren tijdens kantooruren, kunt u ook ’s avonds bij ons terecht op dinsdag- en donderdagavond van 17.00 tot 19.00 uur.

Huidtherapeut
Een huidtherapeut behandelt zieke en beschadigde huid. Soms ook wordt gezonde huid preventief behandeld. Meestal wordt u door uw huisarts of de dermatoloog doorverwezen naar de huidtherapeut. Maar u kunt ook zelf contact opnemen voor een afspraak.
 
Behandelingen en prijzen
In de Huid- en laserkliniek bieden we u een compleet pakket van huidtherapeutische behandelingen. De behandelingen richten zich op medische of cosmetische problemen zoals kalknagels, acne, ongewenste haargroei, littekens, (lymf)oedeem, pigmentvlekken, couperose, wijnvlekken, (steel)wratjes, gerstekorrels, beenvaten en het verwijderen van tatoeages. Daarnaast geven we advies over huidverzorging. De combinatie van persoonlijke aandacht van de huidtherapeuten en het gebruik van de hoogwaardige laserapparatuur zorgen voor een kwalitatieve behandeling op maat. Voordat behandelingen, is het belangrijk dat u voorzorgsmaatregelen neemt. Klik voor de prijslijst 2017 en tarieven niet-vergoede zorg.
 
Lasertherapie
Wij hebben veel ervaring met  lasertherapie. De Huid- en laserkliniek Nij Smellinghe beschikt over vijf lasers van de hoogste kwaliteit, die voor verschillende huidaandoeningen ingezet worden. Wij werken met de ‘Lightsheer diode laser’ voor de behandeling van overbeharing, de ‘KTP-diode laser’ voor het behandelen van vaatjes en pigmentvlekken. De ‘Ruby laser’ kan ingezet worden bij het verwijderen van zowel professioneel als amateuristisch aangebrachte tatoeages en de ‘NDYAG laser’ wordt gebruikt voor de behandeling van blauwe beenvaatjes.
 
Afspraak en verzekering
Hebt u een aanvullende verzekering op het gebied van huidtherapie, dan worden laserbehandelingen op medische  indicatie of bijvoorbeeld in het gezicht (deels) vergoed.