Coronary Care (hartbewaking) (verpleegafdeling C2)

Een patiënt wordt opgenomen op de hartbewaking als er tijdelijke ondersteuning en/ of zorgvuldige bewaking van het hart noodzakelijk is. De patiënten die bij ons zijn opgenomen, zijn vrijwel altijd aangesloten aan de bewakingsapparatuur. Zo kunnen we via de monitor de werking van het hart, de bloeddruk en de ademhaling bewaken. Verder heeft de patiënt vaak een infuus waardoor medicijnen toegediend (kunnen) worden. De hulpverlening en bewaking zou zonder deze apparatuur niet mogelijk zijn.

Manier van verplegen
Op onze afdeling wordt patiëntgericht gewerkt. Dit betekent dat elke patiënt wordt toegewezen aan één verpleegkundige. Deze verpleegkundige geeft de informatie over de toestand van de patiënt. Wel wisselt de verpleegkundige van dienst (dag-, avond- en nachtdienst).

De Hartbewakingszaal (zaal C 262)
De afdeling bestaat uit twee éénpersoonskamers en een zaal met vier bedden. De patiënten die hier liggen worden voortdurend met behulp van apparatuur door een verpleegkundige bewaakt.

Bezoek
Een patiënt  waardeert het als er bezoek komt, maar het kan uitermate vermoeiend zijn. Voor de rust van de patiënt verzoeken wij u met maximaal twee personen tegelijk op bezoek te gaan. Het is verstandig om via een contactpersoon te regelen wie wanneer op bezoek komt.

Bezoektijden
Tijdens de bezoektijden mag u de zaal en de kamers gewoon binnengaan, tenzij dit anders staat aangegeven.
Bezoektijden zijn elke dag van 10.00 tot 15.00 uur en van 15.30 tot 19.30 uur.
Afwijkingen van de vaste bezoektijden moeten per keer afgesproken worden met de verpleegkundige die de patiënt verpleegt.