Spataderkeurmerk voor Nij Smellinghe

Keurmerk 2012

Geplaatst op 12 december 2012

De Hart&Vaatgroep heeft bekend gemaakt dat Nij Smellinghe het spataderkeurmerk ontvangt. Naast Nij Smellinghe ontvangen nog 110 ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra het Spataderkeurmerk. Dit keurmerk maakt duidelijk welke ziekenhuizen en behandelcentra de beste spataderzorg aanbieden. Op als patiëntenorganisatie vindt De Hart&Vaatgroep het belangrijk dat mensen met spataderen weten waar de beste zorg geboden wordt.

Het keurmerk is voor patiënten heel zinvol, vertelt spataderpatiënt Anne Jansen: “ik heb al zo’n 25 jaar last van spataderen en ben hier diverse keren voor behandeld. Gelukkig is er nu een keurmerk, zodat mensen kunnen kiezen voor goede spataderzorg. Als geen ander weet ik hoe belangrijk dit is.”

In september jl. heeft De Hart&Vaatgroep de Vragenlijst Spataderkeurmerk 2012 uitgezet om het zorgaanbod voor spataderen en (ernstige) chronische veneuze insufficiëntie in ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra te inventariseren. 85 procent van de organisaties vulden de lijst in, 56 procent ontvangen het Spataderkeurmerk. Doel van het onderzoek is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, hun verwijzers en de zorgverzekeraars over de kwaliteit van de spataderzorg in ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra. Op grond van dit Spataderkeurmerk kunnen mensen met spataderen een keuze maken.

De dertien kwaliteitscriteria zijn afgestemd met vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. De kwaliteitscriteria geven aan wat verwacht mag worden van de zorg voor mensen met spataderen en gaan over zaken die voor hen belangrijk zijn.

De Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.


« Naar overzicht