‘Roze Lintje’ voor Nij Smellinghe

Geplaatst op 30 oktober 2012

Ziekenhuis Nij Smellinghe voldoet aan de Basiseisen van goede zorg in de Monitor Borstkankerzorg. Borstkankervereniging Nederland (BVN) maakte bekend dat Nij Smellinghe hiervoor het ‘roze lintje’ krijgt. Een erkenning voor de zorg die Nij Smellinghe biedt aan borstkankerpatiënten.

Bij Nij Smellinghe is kwalitatief goede zorg, dus ook voor (borst)kankerpatiënten, erg belangrijk. “We zien het roze lintje dan ook als een bevestiging dat we het goed doen,” aldus Ida Paulusma, verpleegkundig coördinator oncologie. Nij Smellinghe voldoet in de Monitor Borstkankerzorg aan de vijf belangrijkste voorwaarden (must haves) die BVN heeft gesteld. Ook aan zeven van de andere tien criteria heeft Nij Smellinghe voldaan.
De criteria worden jaarlijks aangescherpt door BVN. Hiermee wil BVN een impuls geven om de kwaliteit van borstkankerzorg, vanuit patiëntenperspectief, te verbeteren.

Monitor borstkankerzorg
De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen. Op de website http://www.borstkanker.nl/index.php?p=7355 staat alle informatie en zijn de criteria te bekijken.


« Naar overzicht