Wat doet de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe?

Ieder jaar kan de directie van Nij Smellinghe, namens de afdelingen in het ziekenhuis, aangeven welke extra voorzieningen de afdelingen van het ziekenhuis graag willen. De Stichting Vrienden van Nij Smellinghe laat vervolgens zoveel mogelijk wensen in vervulling gaan. Het bestuur van de stichting gaat na of de gevraagde voorzieningen binnen de doelstelling van de stichting vallen, weegt het verwachte belang van de voorziening af tegen de kosten en besluit voor welke projecten geld beschikbaar wordt gesteld.

Hieronder leest u over de lopende projecten en over wat de Vrienden van Nij Smellinghe de afgelopen jaren voor het ziekenhuis en de patiënten hebben kunnen betekenen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@vriendenvannijsmellinghe.nl.

Lopende projecten en grote projecten van de afgelopen jaren zijn:

Wie in ziekenhuis Nij Smellinghe ligt, kan voortaan gratis tv-kijken en hoeft daarvoor geen bijdrage meer te betalen. De Stichting Vrienden van Nij Smellinghe heeft dat mogelijk gemaakt en schonk op 31 maart 2014 320 nieuwe flatscreens.
De tv’s werden symbolisch overhandigt door burgemeester Van Bekkum (Gemeente Smallingerland) en bestuurder Peter Littooij. De overhandiging is op vrolijke wijze omlijst door de Cliniclowns, die vaker in het ziekenhuis komen (daar draagt de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe ook aan bij). Zonder een aantal legaten was deze actie niet mogelijk geweest.

Aan elk geopereerd kind wordt een knuffelbeer 'Bikkel', als troost na de operatie gegeven.

Reproducties

De gangen van het ziekenhuis kregen een veel prettiger aanzien door de kunstreproducties die door ons worden gehuurd. Al deze schilderijen en artprints zijn te koop bij L&S uit Marum. Kijk eens op de website www.artprintverhuur.nl, door een aankoop sponsort u de stichting Vrienden van Nij Smellinghe.

Leesmappen

In de wachtruimtes zijn overal leesmappen aanwezig. De abonnementen hiervoor worden betaald door De Vrienden.

Ook in 2017 heeft de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe meerdere voorzieningen gefinancierd:

  • Op de polikliniek Kindergeneeskunde is een kinderhoekje gemaakt voor oudere kinderen. In de wachtruimte van de poli liggen allerlei nieuwe puzzels, waarmee het wachten veraangenaamd wordt. Er zijn plakletters aangeschaft waarmee het sinterklaasfeest werd opgevrolijkt en de uitdeelkadootjes zijn aangevuld.
  • Voor de polikliniek Geriatrie zijn dementieklokken gekocht. Een klok met tijd, datum en jaartal. Ook zijn er twee cd's met natuurgeluiden aangeschaft.
  • Op de afdeling Verloskunde is een opklapbare commode in één van de kamers aangebracht. Hierdoor is de kamer inzetbaar bij vrouwen die nog niet bevallen zijn en moeders met pasgeboren baby's.
  • De polikliniek Bijzondere Tandheelkunde ontving voor de kleintjes een activiteiten speeltoren in de wachtruimte.
  • De Spoedeisende Hulp werd voorzien van de jaarlijkse uitdeelcadeautjes, paraplu’s om patiënten van en naar het parkeerterrein te begeleiden en een uitklapbare wandcommodo.
  • Op de polikliniek Dermatologie hebben ze een speelgoedautomaat, met kleine kadootjes voor kinderen die behandeld zijn, gekregen.
  • Op de afdeling Kindergeneeskunde is één van de kamers voor tieners sfeervoller ingericht door een mooi gordijn.
  • De polikliniek Longgeneeskunde is huiselijker ingericht met nieuwe decoraties in de wachtkamer en op de balie.