Nij Smellinghe zet patiëntenfolders online

Geplaatst op 23 april 2012

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten heeft alle informatiefolders voor patiënten op de website gezet. Met het beschikbaar stellen van de informatie kunnen patiënten op een eenvoudige manier de juiste informatie bekijken. Bijkomend voordeel is dat op de website een voorleesfunctie kan worden ingesteld waardoor elke folder voorgelezen kan worden.

Met het online zetten van de folders beschikt de website, die in 2011 werd vernieuwd, over een compleet aanbod van informatie over de behandelingen die het Drachtster ziekenhuis biedt. “We hebben een mooie slag gemaakt”, vertelt Michiel ter Laan, hoofd communicatie en patiëntenvoorlichting. “Een website moet je altijd blijven vernieuwen en verbeteren, het online zetten van de patiëntenvoorlichting is hierin een stap vooruit. We hebben hard gewerkt aan het vernieuwen van alle folders en hebben geprobeerd de teksten zo te schrijven dat ze voor iedereen begrijpelijk en makkelijk leesbaar zijn.” De folders zijn niet alleen digitaal beschikbaar, ook de gedrukte versies die worden uitgegeven in het ziekenhuis, zijn vernieuwd. “Ze hebben een frisse, nieuwe uitstraling gekregen die past bij onze huisstijl.”

Met de functionaliteiten van de website is het niet moeilijk de juiste folder te vinden. “Via de geavanceerde zoekfunctie kom je snel bij de juiste folder. Ook via een polikliniek of afdeling kun je doorklikken naar de bijbehorende folders. Omdat onze website een voorleesfunctie heeft en het lettertype vergroot kan worden, zijn de folders nu ook goed toegankelijk voor slechtziende mensen.”

De folderbibliotheek van Nij Smellinghe is te vinden op www.nijsmellinghe.nl/folders.


« Naar overzicht