Nij Smellinghe krijgt Dr. yep award

Geplaatst op 6 februari 2012

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten ontving op maandag 6 februari de Dr. Yep Award voor ‘het beste ziekenhuis van Fryslân’. In de jaarlijkse Dr. Yep gids worden ziekenhuizen vergeleken  op het gebied van faciliteiten, service, financiële prestaties, websites, transparantie, ziekteverzuim medewerkers, patiënttevredenheid en algemene medische indicatoren. Voor het tweede jaar op rij is Nij Smellinghe het best presterende ziekenhuis van de provincie op dit gebied.

In de ‘Michelin gids van de zorg’, wordt de bedrijfsvoering van de ziekenhuizen vergeleken. Dr. Yep baseert zich op duizenden beschikbare data waaronder de kwaliteitsindicatoren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Zichtbare Zorg, patiënttevredenheid gegevens, normen van de medisch specialisten, eigen research en een eindredactie van meer dan 70 medisch topspecialisten. Op de landelijke ranglijst bekleedt Nij Smellinghe een mooie vijfde plaats.

John Lebbink, eindredacteur van Dr. Yep, overhandigde de prijs aan Cees Meijer, directeur van Nij Smellinghe. Lebbink sprak lovende woorden over Nij Smellinghe. "Op het gebied van de kwaliteit, patiënttevredenheid en financiën scoort Nij Smellinghe uitstekend." De aanwezige medewerkers kregen ook van directeur Meijer een pluim. "Dit bereiken we dankzij de inzet van jullie allemaal, we mogen trots zijn op Nij Smellinghe!"


« Naar overzicht