Expertisecentrum Wond- en compressiezorg

Informatie trainingen Wond en Compressie

Ervaring en kennis delen staat bij het EWC (Expertisecentrum Wond en Compressie) centraal. Jaarlijks organiseren wij twee trainingen: de ‘Basistraining wond en compressie’ en de ‘Training wondzorg’.


Basistraining wond en compressie
Wil je leren zwachtelen en achtergrondinformatie krijgen over compressietherapie, dan kun je deelnemen aan de Basistraining Wond en Compressie. Bij deze training wordt ingegaan op vragen als: waarom zwachtelen? Bij welke patiënten? En wanneer juist niet? Je krijgt ins en outs over compressiemateriaal en je leert praktisch zwachtelen waarbij je oefent op elkaar. Om de theorie in praktijk te brengen ga je daarna nog een dagdeel meelopen op het wondspreekuur op de polikliniek Dermatologie.

Training wondzorg
Heb je tijdens je werk veel te maken met wondzorg in de breedste zin van het woord dan is de Training Wondzorg een aanvulling op je ervaring. Tijdens deze training behandelen we veel soorten wonden en nemen we je mee in de wereld van wondbedekkers. Door middel van een duidelijk wondprotocol leren we je de juiste producten te kiezen. Onder andere aan de hand van foto's ga je met de andere deelnemers casuïstiek onder de loep nemen.

Incompany trainingen
Heb je als afdeling of groep een gezamenlijke trainingsbehoefte rondom wond en compressie? Dan is het ook mogelijk om een incompany training op maat te maken en dus aan te passen aan jullie specifieke vraag.

Meer weten?
Wil je meer informatie of heb je vragen over de trainingen dan kun je contact opnemen via wondencompressie@nijmellinghe.nl.