Internationale masterclass in ons Expertisecentrum voor Lymfovasculaire Geneeskunde

Geplaatst op 6 december 2017

Een grote eer voor het Expertisecentrum voor Lymfovasculaire Geneeskunde (ECL) in Nij Smellinghe! Op verzoek van de wereldwijd opererende firma Medi is het ECL dit jaar gastheer voor de lymfoedeem-masterclass die Medi jaarlijks organiseert. Het is uniek dat de 50 deelnemers vanuit de hele wereld op 4, 5 en 6 december 2017 naar Drachten afreizen. Normaliter vindt de masterclass plaats op het hoofdkantoor van Medi in Bayreuth, Duitsland.

“Medi is een van onze leveranciers van compressiemiddelen, zoals therapeutisch elastische kousen voor lymfoedeempatiënten. Zij hebben naar ons de wens uitgesproken om tijdens de masterclass van 2017 met de deelnemers de lymfoedeemkliniek in Nij Smellinghe te bezoeken om inzicht te krijgen in ons vooruitstrevende zorgconcept”, aldus Irene Zonderland, hoofd ECL.

De masterclass duurt drie dagen. Afgelopen maandag en vandaag staan er lezingen en workshops in het Van der Valk Hotel Drachten op het programma, op dinsdag zijn de deelnemers in Nij Smellinghe geweest. De lezingen en workshops worden verzorgd door verschillende zorgprofessionals uit Nij Smellinghe. Vanuit alle bij deze zorg betrokken disciplines wordt kennis en expertise gedeeld over diverse onderwerpen, zoals de unieke positie van het ECL binnen het Nederlandse en internationale zorglandschap. Daarnaast gaat het met name over het huidige zorgconcept in het ECL, waarbinnen interdisciplinaire samenwerking vanzelfsprekend is en alle zorg rondom de patiënten met lymfoedeem is georganiseerd. Uiteraard kregen de deelnemers dinsdag ook een rondleiding in het ECL en in de kliniek van Nij Smellinghe om de uitvoering van het zorgconcept ‘live’ te kunnen bekijken!

 


« Naar overzicht